Teodorovici, nouă propunere privind aurul BNR

Teodorovici, nouă propunere privind aurul BNR

Foto Inquam Photos / George Calin

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorivici a propus reîntregirea rezervelor deţinute de BNR cu aurul confiscat de către Fisc, afirmaţia fiind făcută în contextul audierii ministrului propus pentru portofoliul Finanţelor, Lucian Heiuş.

Ştiri pe aceeaşi temă

„V-aş propune ca tot aurul pe care statul îl confiscă să fie transferat Băncii Naţionale, pentru a întregi rezerva de aur pe care o are”, a declarat Eugen Teodorovici la audierea lui Lucian Heiuş.
 
Lucian Heiuş a fost avizat negativ, cu 15 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi 19 abţineri. Trebuiau să fie 19 voturi favorabile "pentru" ca acesta să fie avizat pozitiv.
 
În prezent, metalele preţioase aflate în stocurile ANAF sunt scoase din seiful Trezoreriei după ce agenţia dă anunţ de vanzare. Comercializarea se face, potrivit legii, prin vânzare directă doar către persoane autorizate de ANPC.
 
Cantitatea de metale preţioase scoasă la vânzare de ANAF este împărţită în mai multe loturi (gropuri). Astfel, dacă pentru unul dintre aceste loturi se depun mai multe oferte, va fi luata în considerare oferta cu preţul cel mai ridicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: