Tarom vinde vechile ATR-uri. Cât vrea să încaseze pe ele

Tarom vinde vechile ATR-uri. Cât vrea să încaseze
pe ele

Compania aeriană naţională a scos la vânzare vechile ATR-uri, pe care le înlocuieşte în prezent cu unele noi şi speră să încaseze 32,26 milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, Tarom vrea să vândă şapte ATR-uri model 42-500, cu preţuri între 2,66 şi 2,93 milioane de dolari fiecare, produse între anii 1997 şi 2000. Totodată, compania vrea să vândă două ATR-uri model 72-500, cu 6,28 şi 6,47 milioane de dolari fiecare, produse în 2009. Operatorul aerian precizează că toate modele sunt folosite, dar încă operaţionale.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a anunţat, printr-un comunicat de presă, că managementul Companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziţia unui număr de nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne şi externe) şi vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani.

Tarom este în proces de înnoire a întregii flote şi primele patru avioane ATR 72-600 urmau să ajungă cel târziu în prima parte a lunii februarie. Restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările