Probleme pentru pasagerii Tarom: toate cursele vor avea întârzieri

Probleme pentru pasagerii Tarom: toate cursele vor avea întârzieri

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat sâmbătă că Sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial, iar compania de stat subliniază că, din această cauză, vor exista întârzieri pe toate cursele.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.30 Transportatorul aerian naţional Tarom anunţă remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, astfel că SITA a repus în funcţiune sistemul DCS (Departure Control System) după patru ore de nefuncţionare.
 
Operaţiunile de procesare a pasagerilor au fost reluate. 
 
”Din cauzele nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale Tarom raportează întârzieri ale curselor între 1 oră şi 2 ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi. Echipa Tarom depune toate eforturile necesare pentru procesarea cu maximă celeritate a tuturor pasagerilor. În acelaşi timp echipene noastre sunt disponibile pentru a oferi suport la sol pasagerilor noştri”, menţionează compania de stat.
 

”Operaţiunile de check-in şi boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncţional. Compania Tarom le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistenţă la sol, în conformitate cu normele internaţionale”, a anunţat Tarom, într-un comunicat.

 
Până la repunerea în funcţiune a sistemului global SITA, orice companie aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora, spun oficialii Tarom.
 
”Revenim cu informaţii imediat ce le vom primi de la sediul central SITA din Atlanta, SUA”, adaugă reprezentanţii Tarom.
 
Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei.
 
În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.
 
Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările