Spătaru: Urmăresc reindustrializarea României. Căutăm soluţii pentru relocarea companiilor în România

Spătaru: Urmăresc reindustrializarea României. Căutăm soluţii pentru relocarea companiilor în România

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat luni că urmăreşte reindustrializarea României şi caută soluţii pentru relocarea companiilor afectate de războiul din Ucraina în România.

„Mandatul meu, ca ministru al economiei, urmăreşte reindustrializarea România şi consolidarea relaţiilor cu partenerii economici. Investitorii străini au nevoie de date concrete, transparente pentru ca România să figureze în topul alegerilor companiilor pentru relocare, fie ca vorbim despre cele aflate în zona de conflict în Ucraina, fie cā discutăm de relocarea de business-uri din alte zone, precum Asia”, a declarat ministrul Florin Spătaru, într-un comunicat.
 
Ministrul Economiei a avut astăzi, 16 mai, o întâlnire cu reprezentanţii firmei Leoni Wiring Systems pentru a discuta despre provocările din industria auto, Leoni Wiring Systems activând ca furnizor de soluţii în industria construcţiilor de autovehicule.
 
„Totodată, obiectivul meu principal este susţinerea companiilor şi înlesnirea tranziţiei la industria viitorului bazată pe energia verde”, a precizat ministrul economiei Florin Spătaru.
 
În cadrul întâlnirii au fost discutate şi subiecte precum climatul investiţional dar şi reducerea dependenţei de materiile prime.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările