Sondaj Reuters: Inflaţia se menţine ridicată la nivel mondial în 2022

Sondaj Reuters: Inflaţia se menţine ridicată la nivel mondial în 2022

Dolari

Un sondaj efectuat de Reuters, în rândul economiştilor, afirmă faptul că inflaţia va avea un nivel ridicat la nivel mondial în 2022.

Potrivit celui mai recent sondaj efectuat de Reuters în ianuarie, cei peste 500 de economişti şi-au revizuit în urcare previziunile în ceea ce priveşte inflaţia în 2022 pentru cele 46 de economii analizate, relatează news.ro.

Economiştii şi-au redus perspectivele referitoare la creşterea economică globală pe fondul îngrijorărilor produse de încetinirea cererii şi riscul creşterii ratelor dobânzilor. 

După ce a avut un avans de 5.8% în 2021, creşterea economică la nivel global va scădea la 4.3% în 2022. Creşterea economică nu va suferi îmbunătăţiri nici în anii următori, conform preconizării specialiştilor, aşteptându-se o încetinire la 3.2% în 2024. 

Conform sondajului Reuters, 18 din 24 de bănci centrale majore ar urma să majoreze dobânzile cel puţin o dată în acest an. Precedentul sondaj arăta o posibilă creştere în 2022 a dobânzilor din partea a 11 bănci din 24. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările