Retailerul care îşi recompensează angajaţii cu 1.000 de euro în criza COVID-19

Retailerul care îşi recompensează angajaţii cu 1.000 de euro în criza COVID-19

Angajaţii Auchan vor fi recompensaţi pentru munca din vremea crizei COVID-19

Retailerul francez Auchan a anunţat că va plăti câte un bonus de 1.000 de euro fiecăruia dintre cei peste 65.000 de angajaţi din Franţa, pentru „a saluta angajamentul lor excepţional în criza medicală” generată de coronavirus, a anunţat grupul, duminică, într-un comunicat citat de Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toţi angajaţii din magazine, depozite, transport, servicii de livrare la domiciliu şi comerţ online vor primi această sumă”, a transmis compania, care precizează că măsura a fost luată la sugestia ministrului francez al Economiei Bruno Le Maire.

Compania susţine că „angajamentul fără cusur” al angajaţilor „a făcut posibilă menţinerea tuturor magazinelor, unităţilor şi serviciilor de livrare deschise”.

Pentru a spori siguranţa şi a proteja sănătatea angajaţilor şi clienţilor, s-au luat măsuri de protecţie în toate magazinele, a anunţat Edgar Bonte, preşedinte al Auchan Retail. Printre măsuri se numără geamuri de protecţie pentru casieri, stocuri de gel dezinfectant, măşti şi mănuşti pentru angajaţi, precum şi reorganizarea orelor de lucru în depozit pentru a reduce aglomerarea.

Decizia Auchan de a acorda prime angajaţilor vine la îndemnul guvernului francez, corelat cu o măsură instituită după protestele masive ale „vestelor galbene”, care prevede că marile companii trebuie să împartă profiturile record cu angajaţii.

Vineri, Bruno Le Maire, ministrul Economiei şi Finanţelor, le-a amintit companiilor că au timp până la 30 iunie să plătească aceste bonusuri către angajaţi, pe care nu se aplică taxe dacă sunt până la 1.000 de euro şi nici impozite.

Statul francez le-a atras atenţia în special companiilor a căror angajaţi continuă să lucreze în acestă perioadă să plătească astfel de bonusuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: