Pro România vrea ca pensiile private ale românilor să meargă într-un fond pentru combaterea coronavirusului

Pro România vrea ca pensiile private ale românilor să meargă într-un fond pentru combaterea coronavirusului

Victor Ponta FOTO Mediafax

Pro România, partid condus de fostul premier Victor Ponta, propune ca banii destinaţi Pilonului II de pensii private să meargă către un fond special pentru combaterea coronavirusului, pentru un an, începând cu data de 1 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerea vine ca parte a unui pachet de 15 condiţii impuse de Pro România pentru prelungirea stării de urgenţă.

Pro România a anunţat că a luat decizia iniţierii unui proiect legislativ privind redirecţionarea sumelor colectate la Pilonul II de pensii, începând cu data de 1 mai 2020, într-un fond special pentru combaterea coronavirusului, pentru o perioadă de 12 luni ce poate fi prelungită prin lege, în situaţia menţinerii crizei economice.

„Banii vor fi administraţi de Guvern pentru finanţarea serviciilor medicale, a medicamentelor, echipamentelor de protecţie, a altor dispozitive sau echipamente medicale şi a materialelor care pot fi utilizate pentru prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea COVID 19. De asemenea, fondul poate fi folosit pentru investiţii în construirea, extinderea, modernizarea şi dotarea de spitale, secţii şi alte tipuri de unităţi sanitare sau pentru achiziţionarea de aparatură medicală”, arată partidul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările