Preţul cărnii de porc a ajuns la 5,5-6 lei pe kilogram. Producătorii estimează o creştere în preajma sărbătorilor de Paşte

Preţul cărnii de porc a ajuns la 5,5-6 lei pe kilogram. Producătorii estimează o creştere în preajma sărbătorilor de Paşte

Foto: shutterstock

Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5 - 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, care a precizat că în preajma Paştelui este posibil ca preţul cărnii de porc să crească.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat Ladoşi informează News.ro.
 
Potrivit reprezentantului APCPR, în magazine, un kilogram de pulpă de porc ajungând la 19 lei pe kilogram. 

Preşedintele APCPR a mai afirmat că în prezent fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.
 
Ladoşi a mai spus că în 2020 au fost sacrificaţi 3,7 milioane de porci, în scădere cu 12% faţă de 2019, când 4,2 milioane de porci au ajuns la abatoare. 
 
În cadrul unei conferinţe de presă de joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că Ministerul Agriculturii a alocat 700.000 de lei pentru ajutorul de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa. 
 
Legat de această iniţiativă, preşedintele APCPR consideră că orice ajutor destinat acestui sector este binevenit, dar din păcate crescătorii de porci din aceste rase sunt foarte puţini, reprezintă 0,01%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările