Poştaşii vor fi dotaţi cu spray-uri lacrimogene

Poştaşii vor fi dotaţi cu spray-uri lacrimogene

FOTO Shutterstock

Poştaşii vor fi dotaţi cu spray-uri lacrimogene, CN Poşta Română publicând în data de 7 mai a.c. un anunţ privind achiziţia a 17.500 de astfel de instrumente de apărare.

„Entitatea contractantă intenţionează să achiziţioneze 17.500 buc. spray-uri iritant lacrimogene (SIL), în vederea folosirii ca mijloc de apărare individuală de către unele categorii de salariaţi poştali, conform Legii nr. 333/2003 republicată privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, precum şi a prevederilor HG nr. 301/2012 modificată şi completată conform HG 1002/2015 privind normele de aplicare ale legii anterior menţionate.
 
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor este de 7 zile. Termenul limită în care entitatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este cel târziu în a 3 a zi inainte de data limită de depunere a ofertelor (cu respectarea art.173, alin.2 din Legea nr.99/2016)”, se arată în anunţ.
 
Data licitaţiei este 28 mai a.c., iar valoarea contractului este de 245.000 lei.
 
Contractul pentru „echipament de reprimare a revoltelor (Rev.2)” nu va fi împărţit în loturi.
 
CN Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu peste 24.000 de salariaţi, anunţul de licitaţie însemnând că toţi (sau aproape toţi) poştaşii vor primi câte un astfel de spray lacrimogen.
 
 
 
Se pare că licitaţia a fost organizată în urma sesizărilor potrivit cărora unii poştaşi sunt atacaţi în prima parte a lunii când duc la domiciliile cetăţenilor pensiile şi alocaţiile pentru copii.
 
Un astfel de caz a avut loc chiar anul trecut, în judeţul Prahova, când un poştaş s-a adresat poliţiei, spunând că a fost tâlhărit, furându-i-se geanta în care avea documente şi 40.000 de lei.
 
Au fost însă şi situaţii în care unii poştaşi au sustras singuri banii, pretinzând însă că au fost furaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările