Ponta către miniştri: Plecaţi şi lucraţi non-stop la proiectul de buget, să fie gata până vineri

Ponta către miniştri: Plecaţi şi lucraţi non-stop la proiectul de buget, să fie gata până vineri

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să lucreze "non-stop" pentru finalizarea proiectului de buget pentru 2015 FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor ca, în următoarele ore, să lucreze "non-stop" la proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât documentul să fie finalizat până vineri, la ora 10.00, când este programată şedinţa specială de Guvern, şi să fie transmis Parlamentului în aceeaşi zi. Darius Vâlcov, ministrul Bugetului, a declarat marţi seara că speră ca proiectul bugetului pe 2015 să fie publicat pe site-ul Finanţelor miercuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Trebuie să finalizaţi până vineri, la ora 10.00, la şedinţă, bugetele. Asta înseamnă că de aici plecaţi înapoi, luaţi toţi funcţionarii din ministere şi până vineri, la ora 10.00, cu cei de la Buget, terminaţi bugetul, ca să putem să îl trimitem Parlamentului. Vineri, la ora 12.00, cred că au birouri permanente", a spus Ponta miniştrilor, reuniţi în şedinţa de miercuri a Guvernului.
 
Proiectul de buget este programat să fie aprobat de Guvern vineri dimineaţa, în şedinţă specială.
Luni, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat că PSD propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie,o dată cu jurământul lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte.
 
Întrebat marţi seara, la Realitatea TV, când vor începe efectiv dezbaterile cu mediul de afaceri, cu mediul asociativ pe marginea proiectului de buget pentru 2015, Darius Vâlcov a răspuns: „Noi sperăm ca mâine (miercuri – n.r.) să trimitem acest buget, să-l punem pe site-ul Ministerului Finanţelor, astfel încât să poată intra în dezbatere şi cred că vom avea aproximativ două săptămâni până la votul final în Parlament, undeva 21-22 decembrie. Şi tot în această perioadă cred că vom putea avea toate aceste întâlniri şi toate aceste discuţii. Cu siguranţă ne dorim acest lucru şi cu siguranţă că toate modificările vor putea fi introduse în timpul dezbaterii parlamentare“.   
 
Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE.
 
Cheltuielile bugetare programate pentru anul viitor se ridică la 238 de miliarde de lei, cu venituri de 225 de miliarde de lei şi deficit de 13 miliarde de lei. 
 
Mai puteţi citi: 
 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: