Piaţa materialelor de construcţii va fi influenţată de directivele europene legate de eficienţă energetică

Piaţa materialelor de construcţii va fi influenţată de directivele europene legate de eficienţă energetică

Piaţa materialelor de construcţii se va alinia noilor norme de eficienţă energetică din Uniunea Eropeană FOTO: Mediafax

Piaţa materialelor de construcţii va fi influenţată în anii viitori de intrarea în vigoare a două directive UE legate de eficienţa energetică, prin care clădirile publice construite după 2018 trebuie să aibă consum energetic aproape 0, a declarat pentru Mediafax Corneliu Fecioru, director general al Wienerberger.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această directivă se va extinde în tot sectorul construcţiilor se va aplica şi la noile clădiri rezidenţiale, dar după 2020.

Grupul Wienerberger a raportat anul trecut afaceri totale de 3 miliarde euro, cu un plus de 5%. În România, compania a fost de asemenea pe plus, cu un avans peste media la nivel de grup.

Chiar dacă piaţa imobiliară a luat un mic avânt,  preţurile materialelor de construcţii, sunt sub maximul din 2008, în condiţiile în care piaţa este foarte fragmentată şi concurenţială, pe zidărie roşie, albă şi BCA.

Potrivit specialiştilor, costul zidăriei reprezintă doar o mică parte din costul total al unei case noi. Astfel, la o casă de 200 mp, aproximativ jumătate din materialele folosite reprezintă zidăria, cărămida, dar la cost acestea reprezintă 5-6%.

"Trebuie să fim atenţi la rezistenţă, dar şi la confort, iar cărămida asigură un microclimat foarte bun, pentru că peretele respiră", a mai spus Corneliu Fecioru Pentru Mediafax.

Grupul austriac a intrat pe piaţa românească în anul 1998 şi deţine trei fabrici de cărămizi, în Dâmboviţa, Sibiu şi Cluj. Wienerberger Sisteme de Cărămizi a finalizat 2014 cu afaceri de 142,7 miloane lei (32 milioane euro), în creştere cu 15%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările