Peste 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în 2020. Care au fost domeniile în care şi-au găsit oportunităţi de muncă

Peste 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în 2020. Care au fost domeniile în care şi-au găsit oportunităţi de muncă

FOTO: Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că cei peste 1,3 milioane de români care s-au întors în ţară, anul trecut, au găsit oportunităţi în ceea ce priveşte locurile de muncă, mai ales în domeniul IT.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Vom continua în aceeaşi direcţie anul acesta”, a spus premierul, precizând că datele pe care le transmite aparţin unui studiu care a fost prezentat şi de Financial Times, informează Ziarul Financiar.
 
”Studiul spune că s-au întors voluntar pentru că au găsit în România loc de muncă şi studiul este prezentat şi de Financial Times. Este clar că au găsit oportunităţi în România cei care s-au întors, în special în domeniul IT. Vom face ceea ce am făcut şi până acum.”, a declarat prim-ministrul.
 
Potrivit acestuia, anul trecut provocarea a fost să se păstreze locurile de muncă ale românilor, iar cei care au fost în şomaj tehnic să se poată întoarce la locurile de muncă. 
 
”Toţi s-au întors pentru că rata şomajului în România scade, asta înseamnă că au putut să se întoarcă la locul de muncă acei oameni şi în continuare s-au creat locuri de muncă suplimentare”, a declarat Florin Cîţu.
 
Conform acestuia, Guvernul va continua în aceeaşi direcţie, mai ales că este estimată o creştere economică în acest an.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările