Peste 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în 2020. Care au fost domeniile în care şi-au găsit oportunităţi de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că cei peste 1,3 milioane de români care s-au întors în ţară, anul trecut, au găsit oportunităţi în ceea ce priveşte locurile de muncă, mai ales în domeniul IT.

”Vom continua în aceeaşi direcţie anul acesta”, a spus premierul, precizând că datele pe care le transmite aparţin unui studiu care a fost prezentat şi de Financial Times, informează Ziarul Financiar.

”Studiul spune că s-au întors voluntar pentru că au găsit în România loc de muncă şi studiul este prezentat şi de Financial Times. Este clar că au găsit oportunităţi în România cei care s-au întors, în special în domeniul IT. Vom face ceea ce am făcut şi până acum.”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, anul trecut provocarea a fost să se păstreze locurile de muncă ale românilor, iar cei care au fost în şomaj tehnic să se poată întoarce la locurile de muncă. 

”Toţi s-au întors pentru că rata şomajului în România scade, asta înseamnă că au putut să se întoarcă la locul de muncă acei oameni şi în continuare s-au creat locuri de muncă suplimentare”, a declarat Florin Cîţu.

Conform acestuia, Guvernul va continua în aceeaşi direcţie, mai ales că este estimată o creştere economică în acest an.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite