Patronatele din construcţii vor să reclame Primăria Capitalei la Comisia Europeană

Patronatele din construcţii vor să reclame Primăria Capitalei la Comisia Europeană

Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii

Patronatele din construcţii anunţă că vor sesiza Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană cu privire la intenţia Primăriei Municipiului Bucureşti de a încredinţa, în mod direct, lucrări către firmele pe care vrea să le înfiinţeze.

Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) şi-a eprimat joi nemuţumirea faţă de intenţia Primăriei Capitalei de a încredinţa direct lucrările de construcţii din Bucureşti către firmele pe care vrea să le înfiinţeze, avertizând că va sesiza Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană cu privire la existenţa unui posibil ajutor de stat, caz în care se poate ajunge la infringement.
 
În opinia preşedintelui ARACO, Laurenţiu Plosceanu, acordarea lucrărilor "cu dedicaţie" firmelor subordonate Primăriei Capitalei arată agresivitatea “reprezentanţilor politici în materie de control al fluxurilor financiare”.
„Nu putem să fim de acord ca, pe fonduri publice, Primăria să încredinţeze în mod direct lucrări către firmele pe care a încercat să le construiască pentru aceste servicii, evitând procedurile de achiziţii publice. Vom acţiona la Consiliul Concurenţei şi la Comisia Europeană, care ar putea deschide o procedură de infringement ", a spus Plosceanu.
 
Primăria Capitalei a anunţat, în luna ianuarie a acestui an, că Trustul de Clădiri Metropolitane SA este una dintre cele 22 de companii municipale şi va avea ca obiect de activitate construcţia de locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale, cămine de studenţi, de bătrâni, extinderi de şcoli etc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările