Noul termen de deschidere a circulaţiei pe Magistrala 5 de metrou - Drumul Taberei - este jumătatea anului viitor

Noul termen de deschidere a circulaţiei pe Magistrala 5 de metrou - Drumul Taberei - este jumătatea anului viitor

Dan Costescu s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor la Magistrala 5 Metrou

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi funcţional pe Magistrala 5 de la mijlocul anului 2017, acest termen fiind unul realist, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pe şantierul Magistralei 5 de metrou.

Ministrul a inspectat stadiul lucrărilor, anunţând că termenul fixat de minister şi constructori este jumătatea anului 2017 pentru deschiderea circulaţiei, fiind făcute eforturi pentru devansare, faţă de sfârşitul lui 2017.

„Ceea ce ne dorim ca manageri este ca treaba să meargă fără a fi nevoie să împingem de la spate pe nimeni. Desigur, vizitele ajută: mobilizarea s-a făcut. Acum ne vom asigura că această mobilizare va continua pentru a ne atinge obiectivele“, a declarat Costescu.

„Acum e cu totul altceva“

„Am mai fost acum patru săptămâni. Atunci nu am fost absolut deloc mulţumit de ceea ce am văzut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbări au fost şi sunt în bine.
Sunt staţii care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observă, şi pe partea de structură este clar, tunelele sunt racordate“, a spus Dan Costescu.

El consideră că termenul fixat „împreună cu constructorii“, mijlocul anului 2017 pentru a circula cu metroul, „este realist“.

Iniţial acest termen fusese împins până la sfârşitul anului 2017, dar din punct de vedere al Ministerului Transporturilor acest termen nu este acceptabil.

Potrivit Ministerului Transporturilor, stadiul lucrărilor la toate staţiile Magistralei de pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor este:

** Eroilor 2
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 68%. În acest moment se lucrează la legătura dintre M5 şi M1 şi se efectuează excavaţii pentru staţia de pompare. De asemenea se lucrează la soluţii pentru diminuarea perioadei aferente devierii traficului auto.

** Academia Militară
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 85%. Aceasta este ultima statie care va fi definitivată deoarece  la finalul proiectului va servi la evacuarea tuturor instalaţiilor tehnologice utilizate la execuţia tunelurilor (benzi transportoare pentru materialul rezultat din excavaţia acestora pe întreaga secţiune aflată în execuţie) precum şi pentru introducerea materialelor pentru finalizarea tunelurilor (bolţari prefabricaţi pentru zona finală a a secţiunii, respectiv Eroilor 2 – Puţ de scoatere TBM situat în parcul Operei şi legătura Eroilor 2 – Magistrala 1).

** Orizont
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 98%. Traficul auto va fi reluat în totalitate în zona staţiei până la data de 15 iunie 2016, iar centrala de ventilaţie de pe interstaţia Orizont - Academia Militară (Staţie PETROM), se va realiza până la sfârşitul acestui an.

** Favorit
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 97%. În această zona se va putea circula, la suprafaţă, fără restricţii înainte de finalul anului 2016.

** Drumul Taberei 34
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 94%. De asemenea, în zona acestei staţii, traficul rutier va putea fi reluat până la finele lui 2016.

** Parc Drumul Taberei
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 62%.

** Romancierilor
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 95%. Traficul autoturismelor în zonă va fi permis în totalitale în Trimestrul IV din 2016.

** Brâncuşi
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 94%. Şi aici traficul rutier va fi reluat fără restricţii până în decembrie 2016.

** Râul Doamnei
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 51%. În prezent, se lucrează la devieri ale reţelei de canalizare, însă este nevoie de avizul Primăriei Sectorului 6.

** Staţia şi Depoul Valea Ialomiţei
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 98%, iar finisajele în proporţie de 24%. Traficul auto va fi redeschis după achiziţia lucrărilor de iluminat public, estimată la începutul Trimestrului IV din 2016.

În acest moment, la toate staţiile se execută finisaje.

Proiectul a fost finanţat integral de la bugetul de stat până în luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finanţarea din fondurile structurale în cadrul POST 2007-2013 şi ulterior fazat în POIM 2014-2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: