Metrorex: Clădirile din zona Eroilor sunt în siguranţă. Cei evacuaţi se pot muta înapoi săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Metrorex a primit luni, 15 februarie, expertiza care a confirmat faptul că imobilele din zona Eroilor, acolo unde s-a surpat asfaltul, sunt în siguranţă atât din punct de vedere al stabilităţii terenului de sub clădire, cât şi din punct de vedere structural.

Deşi clădirile nu au fost afectate în nici un fel din cauza incidentului, pentru siguranţă, s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri şi din jurul acestora.

Tot luni, Metrorex a transmis o adresă către Constructor şi către Consultant şi Inspectoratul de Stat în Construcţii cu rezultatele expertizei. Din discuţiile purtate cu Constructorul, a rezultat că acesta s-a angajat să execute în locuinţe lucrări de înlocuire a unor instalaţii, precum şi lucrări de vopsitorie sau finisaje. S-a stabilit de comun acord cu locatarii că după finalizarea acestor lucrări, începând de săptămâna viitoare aceştia se pot muta în locuinţe.

Metrorex a contractat expertize de specialitate în:

- construcţii hidrotehnice - expertize tehnice pentru stabilirea de soluţii de punere în siguranţă a construcţiilor (reţele) din zona afectată;

- geotehnică şi fundaţii - expertize geotehnice menite să determine cauzele care au favorizat producerea incidentului, precum şi soluţiile de punere în siguranţă şi consolidare a terenului din zona afectată;

- construcţii civile - expertize tehnice pentru stabilirea de soluţii de punere în siguranţă a clădirilor din zona afectată.

Pentru a se evita o nouă restricţionare a circulaţiei, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe bd. Eroilor este restricţionată, să se realizeze şi accesul care subtraversează acest bulevard. Aceste lucrări ar fi necesitat conform graficului o întrerupere a traficului în zonă timp de trei luni - perioadă prevazută în proiect şi programată pentru luna mai 2016.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite