Microsoft: Românii, printre cei mai interesaţi de dezvoltarea competenţelor digitale

Microsoft: Românii, printre cei mai interesaţi de dezvoltarea competenţelor digitale

Cursuri destinate dezvoltatorilor de software, cursuri destinate pregătirii în domeniul analizei de date şi cursuri destinate formării specialiştilor în aria de customer service sunt în topul intereselor românilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românii sunt unii din cei mai interesaţi cetăţeni din Europa Centrală şi de Est de dezvoltarea competenţelor digitale, arată datele Microsoft.

Compania a lansat la finele lunii iunie 2020 un program global de training, ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19, el fiind accesat în primele trei luni de la lansare de 10 milioane de persoane din 231 de ţări.  Prin acest program compania îşi propune să sprijine 25 de milioane de oameni din întreaga lume să îşi dezvoltare competenţele digitale, să se recalifice şi să obţină locul de muncă dorit.

Potrivit datelor Microsoft, în România, peste 25.000 de persoane au accesat ciclul complet de studii, iar 863 dintre acestea au finalizat cursurile, până în prezent, ocupând cea de-a doua poziţie în Europa Centrală şi de Est.

Mai exact, cel mai accesat curs în primele trei luni de la lansarea iniţiativei globale a Microsoft, a fost cel de Software Developer, cu o medie de aproximativ 23%, pe următoarea poziţie s-au clasat cursurile pentru Data Analyst, având o medie de aproximativ 11% şi  apoi cele pentru Customer Service Specialist, cu o medie de circa 7%.

De asemenea, cei care au accesat programul de training consideră că acesta le poate fi util atât pentru diversificarea abilităţilor, cât şi în adaptarea la progresul digital şi maximizarea şanselor de a obţine un loc de muncă.

Accesul extins la competenţele digitale este un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă.

„Întreaga lume se află într-o fază de digitalizare accelerată, iar studiile arată că, până în 2022 ar putea apărea 133 de milioane de noi job-uri. Totodată, 80% dintre profesiile pe care le vom avea în anul 2025 nu există, încă. În acest context, consider că pregătirea profesională a resursei umane, capătă o importanţă tot mai pregnantă, fiind necesar ca angajaţii de astăzi să fie pregătiţi pentru profesiile de mâine”, este de părere Daniel Rusen, Director Marketing şi Operaţiuni, Microsoft Romania.

„Noile meserii vor necesita un mix între cunoştinţe, abilităţi digitale şi creativitate sau adaptabilitate. Aici este foarte important şi rolul profesorilor, de exemplu, iar Microsoft dezvoltă soluţii pentru a-i familiariza cu noile tehnologii, oferindu-le acces gratuit la resurse şi materiale şi determinându-i, astfel, să se antreneze într-un proces constant de învăţare”, spune Daniel Rusen.

Microsoft îşi doreşte să susţină, în continuare, eforturile oamenilor de a dezvolta competenţe pentru a putea fi pregătiţi pentru job-urile viitorului, punând la dispoziţia lor noi căi de îmbunătăţire a competenţelor şi sprijinind persoanele afectate de COVID-19 în procesul de recalificare.

Programul global de training include resurse de învăţare de la LinkedIn, GitHub şi Microsoft, pentru cei care doresc să îşi dezvolte competenţele şi să obţină locul de muncă dorit.

Toate aceste resurse de învăţare pot fi accesate la adresa opportunity.linkedin.com şi sunt disponibile online pe scară largă în patru limbi: engleză, franceză, germană şi spaniolă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările