Ioana Petrescu, la Adevărul Live: „Electorata se va implementa din 2016. Am schimbat formula lui Voinea“

Ioana Petrescu, la Adevărul Live: „Electorata se va implementa din 2016. Am schimbat formula lui Voinea“

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor FOTO Marian Iliescu

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a anunţat, la Adevărul Live, că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei, cunoscută ca electorată, va suferi modificări de calcul faţă de formula ministrului Bugerului, Liviu Voinea, şi va intra în vigoare începând cu anul 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Se va aplica, dar vreau să o supun dezbaterii atât cu băncile, cât şi cu mediul academic. Noul plan este să ajutăm pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care să identifice orice posibilă problemă. Dacă sunt persoane cu venituri mici, e bine să fie ajutaţi înainte ca acest împrumut să de devină neperformant. Trebuie să fie mai puţin birocratică. Am mai schimbat formula domnului Voinea“, a anunţat Ioana Petrescu, la Adevarul Live.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat marţi că aplicarea ordonanţei de urgenţă privind schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei, deja celebra „ElectoRată“, nu se regăseşte printre atribuţiile sale, fiind o problemă de politică fiscală. Asta după de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, a spus în repetate rânduri că singurul merit pentru „ElectoRată“ îl are Voinea.
 
„Nu e la mine, e pe politică fiscal“, a răspuns Voinea întrebat dacă poate da detalii privind stadiul proiectului de act normativ şi când va intra în vigoare măsura de spijinire a persoanelor cu credite, anunţată de premierul Victor Ponta

Preşedintele Traian Băsescu declara în urmă cu o lună că prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a fost unul dintre artizanii „ElectoRatei“, şeful statului menţionând că doreşte ca Banca Naţonală să nu ajungă în situaţia de a executa dispoziţiile Guvernului.
 
Ulterior, BNR a răspuns printr-un comunicat în care susţinea că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei a fost concepută, iniţiată şi dezvoltată de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, invocând ca semnificativ în acest sens un articol publicat de Voinea pe site-ul „Financial Times“.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările