Guvernul va organiza concursuri pentru 97 de posturi pentru implementarea programului Start-up Nation, deşi angajările la stat sunt îngheţate

Guvernul va organiza concursuri pentru 97 de posturi pentru implementarea programului Start-up Nation, deşi angajările la stat sunt îngheţate

Un număr de 97 de posturi vacante vor fi scoase la concurs pentru a se asigura personalul necesar în vederea implementării şi monitorizarii programului Start-up Nation, precum şi a programelor naţionale pentru stimularea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, a decis Guvernul în şedinţa de azi. Posturile vor fi create deşi Executivul a îngheţat angajările la stat până la finalul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Memorandumului aprobat de Executiv, vor fi organizate concursuri/examene pentru ocuparea a 29 de posturi vacante din cadrul aparatului propriu al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), precum şi a 68 de posturi vacante din cadrul Agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Personalul aferent posturilor scoase la concurs va asigura desfăşurarea activităţii de evaluare şi gestionare, precum şi implementarea şi monitorizarea, pentru un număr de maxim 10.000 de beneficiari ai programului Stat-up Nation şi pentru proiectele şi programele naţionale cu finanţare de la bugetul de stat acordate pentru stimularea şi dezvoltarea întreprinderilor mici, mijlocii şi societăţilor cooperatiste, aprobate şi derulate de MMACA.

La nivelul ministerului, în acest an, se derulează un număr de 6 programe pentru stimularea şi dezvoltarea IMM-urilor. Creditele alocate Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat au fost suplimentate pentru cheltuielile de personal cu 5.000 mii lei, prin O.U.G. nr.63/2017 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2017. Au fost astfel bugetate integral posturile din statele de funcţii ale aparatului propriu şi ale instituţiilor subordonate. În acest context, bugetul pentru anul 2018 nu va fi afectat, intrucât peste 50% din posturile scoase la concurs sunt deja în plată şi în prezent sunt ocupate de personal detaşat de la alte instituţii.

Posturile scoase la concurs vor fi ocupate eşalonat, astfel încât să se asigure încadrarea în limitele bugetare alocate la titlul ”Cheltuieli de personal”.

Potrivit Ordonanţei Guvernului nr.3/2017 privind unele măsuri pentru administraţia publică centrală, până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen, a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante de la nivelul Guvernului, ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi instituţiilor din subordinea/coordonarea sub autoritatea acestora, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv a activităţilor finanţate integral din venituri proprii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările