Ponta îşi asumă public, în Guvern, responsabilitatea privatizării CFR Marfă, după ce Transferoviar s-a retras, iar GFR rămâne singură în cursă

Ponta îşi asumă public, în Guvern, responsabilitatea privatizării CFR Marfă, după ce Transferoviar s-a retras, iar GFR rămâne singură în cursă

Premierul Victor Ponta a arătat că vrea să dea "un semnal" că procedurile au fost îndeplinite conform legii şi discuţiilor cu partenerii internaţionali FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta şi-a asumat public, în Guvern, responsabilitatea privatizării CFR Marfă şi i-a spus ministrului Transporturilor că nu are de ce să îl critice, deoarece inclusiv transformarea datoriilor în acţiuni era introdusă de la început în procedură, "altfel nu venea nimeni" la licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Vreau să spun public că nu mă derobez de responsabilitate, am ştiut tot timpul procedura, iar termenele foarte scurte - poate că o companie americană e nemulţumită, dar nu le-am stabilit chiar noi, aşa, de capul nostru, acele termene, board-ul (FMI-n.r.) de pe 26 (iunie-n.r.) e pe 26, tot în America", a spus Ponta, potrivit Mediafax.
 
El a precizat că ştie foarte bine modul în care decurge procesul de privatizare a companiei feroviare.
 
"Procedura de privatizare de la CFR Marfă, evident coordonată de către ministrul Transporturilor, este o procedură pe care nu doar eu, ci toate structurile guvernamentale am cunoscut-o, o ştim, s-a făcut în condiţiile legii, s-a făcut mereu în consultare cu partenerii noştri internaţionali. Eu nu pot să vă critic, domnul Fenechiu, că n-am de ce, că le-aţi explicat de-o mie de ori că inclusiv ştergerea datoriilor era trecută de la început de către consultant în procedura de privatizare, că altfel nu venea nimeni, probabil, dacă nu treceam de la început că într-o anumită fază a procedurii o să ştergem datoriile de la stat. De fapt, nu le ştergem, le convertim în acţiuni. Că acum a aflat presa sau o parte a presei sau cei care sunt prieteni cu cei care nu au putut să participe la licitaţie astea sunt interese private, ilegitime din punctul meu de vedere, dar fiecare e liber să spună ce vrea", a spus premierul.
 
De asemenea, el a arătat că vrea să dea "un semnal" că procedurile au fost îndeplinite conform legii şi discuţiilor cu partenerii internaţionali. Totodată, Ponta s-a interesat de modul în care se finalizează procedura de privatizare.
 
"Astăzi, la ora 12,00, e termenul limită de depunere a ofertelor, mâine la ora 11.00 trebuie să desemnăm un câştigător", l-a informat pe Ponta ministrul Transporturilor, adăugând că are două luni la dispoziţie pentru semnarea contractului de privatizare.
 
Premierul i-a solicitat ministrului de resort ca, după evaluare, să se asigure că cel care a a vut oferta cea mai bună o va pune în practică ulterior şi l-a atenţionat că, dincolo de garanţiile financiare, există şi alte aspecte foarte importante, cum ar fi investiţiile viitoare în companie şi câte locuri de muncă vor mai rămâne.
 
După această declaraţie a premierului, asocierea româno-austriacă Transferoviar Grup - Donau Finanz a anunţat că a decis să se retragă din procesul de privatizare a CFR Marfă şi îşi rezervă dreptul de a contesta procedura la instituţiile abilitate.
 
Compania precizează că, având în vedere complexitatea procesului şi volumul semnificativ de informaţii care trebuiau analizate pentru realizarea în mod corespunzator a propriei evaluări a CFR Marfă, a depus la Ministerul Transporturilor mai multe cereri de amânare.
 
Şi OmniTRAX, ieşită din cursa pentru CFR Marfă, a contestat, vineri, procesul de privatizare şi cere reluarea procedurii cu participarea companiei americane, precizând că are nevoie de mai mult timp pentru a efectua un audit profesionist al transportatorului feroviar de marfă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările