FOTO VIDEO Proteste la terasele din toată ţara. „Suntem singura ţară din UE cu restaurante închise şi cu terasele închise după ora 11”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest al angajaţilor din Horeca în centrul vechi din Bucureşti FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Protest al angajaţilor din Horeca în centrul vechi din Bucureşti FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Angajaţii restaurantelor şi cafenelelor au participat la un protest amplu, miercuri după amiază, între orele 17 şi 18, nemulţumiţi faţă de măsurile restrictive luate de Guvern faţă de acest sector.

Angajaţii HoReca au întrerupt aşadar vânzarea şi s-au poziţionat în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte.

GALERIE FOTO

„Suntem singura ţară din UE cu restaurante închise şi cu terasele închise după ora 11. Suntem 400.000 oameni”, afirmă Andrei Sosa, patronul clubului Expirat din Capitală şi din Vama Veche.

Reprezentanţii din industria HoReCa afirmă că vor să tragă un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane ce lucrează în această industrie.

„Angajaţii vor ieşi afară cu scaunele, în faţa restaurantelor, cafenelelor. Ne nemulţumeşte ca nu se respectă conduita europeană şi se blochează activitatea unui sector fără niciun fel de explicaţie. Nu există nicio dovadă că se propagă virusul mai repede decât în alte domenii de activitate evident mai periculoase cum ar fi activitatea bisericilor, mijloacele de transport în comun, aeroporturile”, afirmă Dragoş Petrescu, fondator City Grill şi preşedinte al Organizaţiei Patronale HORA.

HORA a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situaţia din acest domeniu, în care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalităţii, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial.

Potrivit studiului comandat de HORA, împreună cu organizaţiile membre în APT (Alianţa Pentru Turism), efectuat pe o perioadă de 5 ani, aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07% după cum urmează: impact financiar direct (valoare adăugată) - 3,42%; impact social (salarii angajaţi şi aport consum) - 0,91%; impact financiar indirect (furnizori si investiţii) - 0,74%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite