FOTO Autostrada Lugoj-Deva, gata de inaugurare la jumătatea lui august

FOTO Autostrada Lugoj-Deva, gata de inaugurare la jumătatea lui august

Autostrada Lugoj-Deva FOTO Asociaţia Pro Infrastructura

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva ar putea fi recepţionat parţial la finalul lunii iulie, în timp ce lotul 4 va fi gata de inaugurare cel mai târziu la 15 august, estimează reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Aceştia au publicat luni o serie de imagini impresionante de la sol cu stadiul lucrărilor pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, inclusiv cu celebrul deal al liliecilor. Acestea sunt în curs de finalizare şi constructorii se apropie de inaugurare.

„În sfârşit, loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de inaugurare, la şase ani de la semnarea contractelor (august 2013) şi după veritabile epopei cu bâlbe administrative, manipulări, promisiuni fanteziste şi probleme tehnice: lilieci, cimitire, halde de steril, reţele de utilităţi mutate după ani întregi, exproprieri făcute greşit, nerecunoaşterea propriilor autorizaţii de construire, ameninţări cu rezilierea, dar şi alunecări de teren, refaceri de terasament şi asfalt”, au anunţat reprezentanţii API.

Aceştia au publicat pe forum un fotoreportaj de la sol realizat în celebrul deal „al liliecilor” şi două filmări aeriene de la Holdea şi Şoimuş făcute de Ziarul Unirea.

„La Holdea, capătul de vest al tronsonului Ilia-Holdea, constructorul (Comsa) a aşternut deja balastul stabilizat şi în scurt timp va pune în operă cele trei straturi de asfalt. Urmează parapetele de protecţie, marcajele şi indicatoarele rutiere şi este gata pentru trafic. Conform unei surse apropiate proiectului, antreprenorul a solicitat recepţia parţială în data de 31 iulie”, susţin reprezentanţii API.

Aceştia solicită instistent responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să deschidă circulaţia imediat ce lucrările o permit, fără a aştepta după sectorul vecin. „Fiecare zi contează, şoferii riscându-şi viaţa pe drumurile naţionale!”, subliniază ei.

Potrivit API, pe lotul 4 mai este de muncă doar în vestitul deal „al liliecilor”, acolo unde constructorul (UMB) a aşternut balast stabilizat pe o treime din distanţă. „Estimăm că şantierul va fi gata de inaugurare cel mai târziu la 15 august”, susţine API. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: