DOCUMENT Cum şi-a „tras” familia Dragnea active ale statului de zeci de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Un fost şef al ANAF dezvăluie încrengătura de firme din reţeaua lui Dragnea, prin care s-au transferat active ale statului de zeci de milioane de lei, prin subevaluarea acestora, pe numele fiului lui Dragnea şi al altor persoane apropiate acestuia.

Gelu Ştefan Diaconu, fost şef al ANAF a adus noi acuzaţii asupra liderului PSD, Liviu Dragnea, furnizând documente „care atestă preluarea de către familia Dragnea a Fermei Salcia (din reţeaua Teldrum) - care avea active de zeci de milioane de lei - la un preţ mult subevaluat”. 

„Nici măcar 1 milion de lei, şi aceia plătiţi în rate, cu un contract în care cei care îi cesionează firma fiului lui Dragnea trec negru pe alb, în contract, “că n-au nicio altă pretenţie”!!! ”, scrie Diaconu.

Cum „a lucrat” Dragnea

Gelu Diaconu notează că, după „privatizarea” Teldrum, preşedintele-director general Petre Pitiş avea să preia Ferma Salcia, fostul combinat de produse tradiţionale înfiinţat de comunişti în 1971, cu secţii de fabricare a nutreţurilor combinate, de îngrăşare a porcilor şi de industrializare a cărnii. La data preluării de către Pitiş societatea funcţiona sub denumirea S.C. ROMCIP S.A. 

Imagine indisponibilă

„Pe 10.01.2014, când Daddy era deja instalat ca lider de anvergură naţională (preşedinte executiv PSD, vicepremier şi prieten la cataramă cu “statul paralel”), astfel încât să poată asigura “protectia” afacerii Teldrum la altă scară, băieţii nu se mai feresc şi încep să cesioneze “direct in” averea familiei Dragnea activele preluate prin interpuşii Teldrum (vezi facsimil)”, scrie Diaconu. 

Imagine indisponibilă

  

Aşadar Pitiş Petre “cedează”, iar Ludikon System SRL “primeşte” întregul pachet de acţiuni al Fermei Salcia/ROMCIP S.A. la preţul plătibil în 3 tranşe însumând 800.562 lei.

  

„Ferma Salcia la acea dată avea stocuri de 14 mil de lei, active de 9 mil lei şi creanţe de încasat de încă 14 mil lei…toate aceste “cumpărate’ cu numai 800 de mii lei, nici acestea plătibile imediat…practic o cesiune cu titlu gratuit”, scrie fostul şef al ANAF. 

  

Imagine indisponibilă

Potrivit acestuia, Ludykon este deţinut în proporţie de 90%  de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, şi un alt interpus cu 10%, respectiv Dragne Ilie Liviu („folosit pentru semnarea actelor după modelul patentat al lui Daddy: ei nu semnează niciodată nimic, nu ştiu nimic, nu au nici o legătură, etc.”, scrie Diaconu).

„Mai observaţi că cedentul, adică Pitiş-interpusul lui Daddy, se obligă să nu mai aibă nicio pretenţie (!!!) odată cu semnarea contractului de cesiune!!! Sute de milioane de lei din bani publici (naţionali sau europeni) au finanţat activitatea acestei reţele, extinsă şi în judeţele unde baronii lui Dragnea fac legea (Constanţa, Olt, Dolj, Satu-Mare,etc.). Azi, au capturat România şi încearcă zilnic să distrugă sistemul judiciar, cu scopul evident de a-l scăpa de puşcărie pe Dragnea. 

  

 Cu interpuşii de la Teldrum s-au preluat pe nimic active de zeci de milioane ale unor societăţi din Teleorman care ulterior aveau să ajungă, total sau parţial, în posesia prinţului moştenitor Valentin Ştefan Dragnea: Gransiloz, Zooveg, Ferma Salcia, etc. 

  

 Niciodată, într-o ţară civilizată, Oficiul Registrului Comerţului nu ar fi validat o astfel de tranzacţie în care proprietatea se transferă deplin, la data semnării contractului, necondiţionat de efectuarea vreunei tranşe de plată (şi aşa simbolică) sau de gajarea acţiunilor în favoarea cedentului până la plata integrală a cesiunii, etc.!! 

  

Cine şi de ce l-a protejat? E o întrebare la care mulţi dintre cei care au cauţionat o aşa-zisă luptă cu corupţia ar trebui să se gândească intens, înainte de a mai construi noi idoli”, încheie Diaconu.

Citeşte şi:

Fost şef ANAF, despre ferma de porci a fiului lui Dragnea: transferul s-a făcut pe filiera interpuşilor de la Teldrum

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite