Darius Vâlcov nu ştie nici măcar ce companii vrea să taxeze. Gafa uriaşă pe care a făcut-o

Darius Vâlcov nu ştie nici măcar ce companii
vrea să taxeze. Gafa uriaşă pe care a făcut-o

Darius Vâlcov FOTO Mediafax

Consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, a anunţat vineri seară taxarea companiilor din energie, însă se pare că acesta nu cunoaşte nici măcar companiile pe care le va afecta această taxă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Darius Vâlcov a vorbit vineri despre impozitul mic pe care l-a plătit compania „E.ON Engie“, dar şi alte companii din energie, exemple pe care le-a dat pentru a justifica impunerea de către Guvern unei taxe de 2% pe cifra de afaceri pentru toate aceste companii.

„Iniţial se propusese un procent de 3%. A coborât la 2%, având în vedere istoricul acestor companii, care nu le avantajează. Exemple: E.On Engie România, cu cifră de afaceri de 4,8 miliarde de lei anul trecut, a plătit impozit raportat la cifra de afaceri de 0,9 la mie. Electrica Furnizare, la o cifră de afaceri de 3,8 miliarde, a plătit un impozit de 0,7 la mie”, a declarat Darius Vâlcov.

Cu toate acestea, E.ON şi Engie sunt două firme separate, lucru pe care consilierul economic al premierului al trebui să îl ştie. Drept urmare, aceste două firme au cifre de afaceri diferite şi plătesc impozit diferit. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările