Constructorii de autostrăzi sunt în vacanţă prelungită. Doar unul şi-a reluat activitatea

Constructorii de autostrăzi sunt în vacanţă prelungită. Doar unul şi-a reluat activitatea

Lucrări la Autostrada Sebeş-Turda Lot 4 FOTO CNAIR / Facebook

Constructorii de autostrăzi sunt încă în vacanţă, deşi zilele libere de Sărbători s-au terminat marţi. Potrivit CNAIR, companiile care au câştigat licitaţiile pentru construcţia autostrăzilor au anunţat că îşi vor relua activitatea abia luni sau marţi şi asta doar în situaţia în care condiţiile meteorologice o vor permite. Imagini postate pe pagina socială a CNAIR arată că doar unul dintre constructori a reluat deja lucrările.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), printre firmele care şi-au anunţat intenţia de revenire pe şantier înaintea începerii oficiale a sezonului de construcţii din martie se numără UMB Spedition şi Porr, a precizat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
 
Cele două firme lucrează pe loturile 4 ale autostrăzilor Lugoj – Deva, respectiv Sebeş – Turda, programate pentru inaugurare anul acesta, scrie economica.net, precizând că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţase la finele anului trecut că UMB Spedition va reveni pe şantierul lotului 4 al autostrăzii Lugoj - Deva din 15 ianuarie, însă se pare că firma lui Dorin Umbărescu s-ar putea întoarce mai devreme.
 
În ceea ce priveşte lotul 4 al autostrăzii Sebeş – Turda, CNAIR a postat joi pe pagina sa de Facebook imagini din care reies că firma constructoare Porr a reluat deja activitatea.
 
Avem 748 km de autostradă funcţionali. Se lucrează la încă 187
   
România are în prezent 748 de kilometri de autostradă funcţionali, după ce în luna martie circa 15 km din A1 Lugoj - Deva Lot 2 au fost inauguraţi, cu toate fuseseră finalizaţi încă din 2016.
 
Se lucrează însă la circa 187 km de autostradă, majoritatea în zona Transilvaniei. Dintre aceştia circa 21 de km sunt finalizaţi, dar necirculabili. Vorbim de tronsonul A3 Gilău - Nădăşelu - 8,7 km, recepţionaţi în noiembrie 2017, dar care nu vor fi daţi în circulaţie cel puţin până prin vara lui 2018, şi Lotul 3 din A10 Sebeş-Turda - circa 12,5 km finalizaţi, dar pentru care Compania de Drumuri nu a găsit o soluţie să îi deschidă la final de an.
 
Loturile care ar putea fi date circulaţiei în 2018 sunt A1 Lugoj - Deva, Lot 3 - circa 21 km; A10 Sebes - Turda, Lot 3 - 12,5 km; A10 Sebes - Turda, Lot 4 - 16,3 km; A3 Gilau - Nadaselu - 8,7 km; A3 Viaduct Gilau - 0,7 km; A3 Campia Turzii - Targu Mures, loturile de la Ogra la Ungheni - 13,6 km; A3 Petricani - Centura Bucuresti - 6,5 km.
 
În faza de licitaţie pentru execuţie sunt lansate proiecte cu o lungime totală de circa 175 de kilometri.
 

Te-ar putea interesa şi:

Drumul din România pe care s-a circulat neîntrerupt peste 1.500 de ani. Care este traseul complet urmat astăzi de fosta „autostradă a Antichităţii“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările