Chinezii câştigă primul contract major de infrastructură din România

Chinezii câştigă primul contract major de infrastructură din România

Centura Zalău

O companie chineză implicată într-o asociere cu o companie românească a câştigat primul contract important de infrastructură în România, după numeroase eşecuri în această direcţie a companiilor chineze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asocierea dintre SINOHYDRO (China) şi GOOD PROD S.R.L. (România) a câştigat contractul pentru construirea centurii ocolitoare din Zalău, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Proiectul prevede proiectarea şi execuţia celor 5,5 kilometri de pe centura municipiului Zalău (judeţul Sălaj) – etapa a doua. Durata contractului va fi de 114 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor, iar perioadă de garanţie a lucrărilor de 84 de luni, a mai transmis Bode, într-o postare pe Facebook. Contractul are o valoare de 185,5 milioane de lei fără TVA. Proiectul prevede şi execuţia a cinci viaducte şi două poduri.

Până în prezent, mai multe companii chineze au participat la licitaţiile pentru proiecte majore de infrastructură din România, precum autostrada Ploieşti-Braşov sau reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, însă ele au fost excluse din aceste proiecte, înainte de demararea lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările