CFR Călători se modernizează. Cum vor putea fi achiziţionate biletele de tren

CFR Călători se modernizează. Cum vor putea fi achiziţionate biletele de tren

Foto: Shutterstock

CFR Călători va lansa, joi, o aplicaţie mobilă prin care utilizatorii vor avea acces rapid la achiziţionarea biletelor standard, dus-întors, dar şi posibilitatea selectării paturilor pentru vagoanele de dormit sau tip cuşetă, adăugării biletelor pentru animale de companie sau pentru bicicletă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit operatorului feroviar naţional, pentru început, aplicaţia va fi disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android.
 
Astfel, pentru o achiziţionare rapidă a biletelor de tren, aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online" oferă următoarele funcţionalităţi: confirmarea email-ului direct în aplicaţie - deschiderea unui email din care se va accesa direct aplicaţia pentru confirmarea înregistrării sau resetarea parolei; autentificarea pe o perioadă nedeterminată, chiar şi după actualizări ale aplicaţiei.
 
De asemenea, listarea biletelor nu mai presupune căutarea după o dată de început şi una de final, ci sunt afişate ultimele 50 de comenzi descrescător.
 
Prin aplicaţie va fi posibilă achiziţionarea de bilete standard sau de bilete dus-întors, pentru toate categoriile de pasageri disponibile online. Astfel, utilizatorii aplicaţiei pot realiza selecţii ale paturilor, adăuga bilete pentru animale de companie sau de bicicletă, pot prelua/salva datele călătorilor din/în preferinţe, pot vedea plecările şi sosirile din staţii.
 
Totodată, aplicaţia oferă link-uri rapide pentru funcţiile care sunt disponibile doar în varianta web pentru biletele deja achiziţionate (modificarea călătoriei, renunţarea la călătorie sau emiterea de facturi)", se arată în comunicat.
 
Vor fi notificări în aplicaţie în legătură cu biletul achiziţionat şi informaţii utile în ziua plecării trenului referitoare la începerea călătoriei. De asemenea, aplicaţia permite accesul la călătoriile curente şi sugerează, în baza istoricului de bilete cumpărate, locaţiile de plecare /sosire pentru următoarea călătorie a utilizatorului.
 
Prin intermediul unui buton direct, este prezentată schiţa vagonului în care se află locurile înscrise pe bilet, fără a mai fi necesar a se căuta vagonul în cadrul listei compunerii de la pagina „Trenul meu".
 
Aplicaţia dispune de funcţionalitate offline iar odată încărcată lista comenzilor şi vizualizat PDF-ul biletului, aceste operaţiuni pot fi făcute şi fără conexiune la internet, spre exemplu la prezentarea în tren către conductor într-o zonă fără semnal.
 
Aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online" este disponibilă în testare deschisă pentru o perioadă de 30 de zile şi va fi îmbunătăţită în funcţie de recomandările clienţilor, precizează sursa citată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările