*

„Patronul acesta nu caută un angajat , el caută un fiu , fiul pe care nu l a avut niciodată . E ca si cum as cauta eu femeia perfectă : si frumoasă , si deşteaptă,  si devreme acasă… Totusi ma deranjează oferta . De ce 1100 ? Nici 900 , nici 1500 , nici 600… Dacă iti doreste cu adevarat un astfel de angajat fii generos patroane Dacă confirmă si face tot ce ceri e om de 4000 ca popa . Daca tot il pui sa si vandă sufletul nu fii zgarcoman patroane . Aici nu e vorba de bani . Oricum va lucra dublu ca i tanar , doreste sa confirme deci din start iesi bine la bani . Daca mai e si destept si cu toată energia tineretii lui la pachet care ti o pune pe tavă asa cum doresti , valoarea lui se duce in 4000 lejer . Nu fii zgarcit patroane , gandeste te numai cat ar costa un astfel de om afară , la ce preturi halucinante l ai lua . O sa l.luati la.interviu, piata romanească a f de muncă a devenit atat de săracă in resurse incat    accepti pe oricine numai sa ai pe cine sa pui la muncă.”

*

Pentru ca am considerat ca experienta mea de viata nu ma indreptateste nici macar sa incerc o opinie la articolul de data trecuta mi am vazut de treaba. Insa dupa ce am citit cu atentie ce se cere si ce se ofera mi s a parut si mie incredibil de mic salariul. Lasand la o parte candidatul si industria daca o luam metodic un singur argument e suficient. acel om e un punct critic. Desi e un fel de asistent totusi ceea ce face si ce si cum gandeste constituie un punct critic al afacerii fiind implicat in procesul de organizare si decizie. Daca o afacere evalueaza la un salariu de ospatar sau agent de paza importanta activitatii unui om de care depinde succesul sau falimentul firmei cred ca discutia noastra nu mai are rost deoarece nu ar trebui sa ti doresti sa lucrezi acolo. PS. Am intalnit chiar si agenti de paza cu 1000 euro salariu, e adevarat dupa nenumarate ore suplimentare. Cat despre ospatar cel putin in Bucuresti un om calificat ajunge si depaseste acest cuantum.       

*

„Cât priveşte salariul mi se pare că e o discuţie aiurea, niciun puşti de 22 de ani, care e pregătit, nu accepta 1000 de euro.”

*

Anunţ de recrutare:  tânăr absolvent cu rezultate şcolare foarte bune

O firmă importantă din domeniul accesoriilor auto, cu un portofoliu semnificativ listat în toate conturile internaţionale şi reţelele de benzinării relevante, recrutează un tânăr absolvent cu rezultate şcolare foarte bune, care va fi initial asistentul directorului general al companiei, cu un plan de evoluţie în carieră clar şi bine conturat de la început.

Activităţile principale sunt legate direct de obiectivele de vânzare şi încasările companiei:

  • Negociază condiţiile comerciale cu clienţii din portofoliu (international key accounts/modern trade);
  • Urmăreşte respectarea condiţiilor comerciale agreate conform contractelor în derulare;
  • Propune, aprobă, confirmă planificarea campaniilor/ promoţiilor cu clienţii şi urmăreşte realizarea acestora;
  • Efectuează şi interpretează calculele de performanţă în vânzări, face simulări şi optimizări;
  • Propune şi urmăreşte execuţia standardului de mercantizare pentru fiecare client;
  • Coordoneza acţiunile promoţionale in-store;
  • Întocmeşte şi prezintă rapoarte de activitate către Directorul Comercial şi Directorul General;

Se caută un tânăr absolvent de universitate de stat din primele 10 ca prestigiu academic, cu rezultate şcolare foarte bune (media peste 9 în toţi anii de studiu şi la lucrarea de licenţă), cu o solidă cultură general, care să vorbească bine limba engleză şi încă o limbă străină la nivel cel puţin mediu, cunoştinţe solide în domeniul IT şi digital, să stăpânească limba română foarte bine (gramatică, vocabular, exprimare orală şi scrisă).

Jobul este în Bucureşti, salariul este de 1,100€ net/ lună, bonusuri şi prime în funcţie de rezultate, condiţii de lucru foarte bune, perspective solide de dezvoltare şi de carieră în cadrul companiei. Vă rugăm să trimiteţi un CV la adresa...