Când va fi gata calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni

Când va fi gata calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni

CFR SA va publica două licitaţii ce prevăd selectarea unui consultant, precum şi selectarea constructorului pentru derularea serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări în vederea modernizării liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legătura feroviară ar trebui să fie gata până în iunie 2020 când se vor ţine meciurile în cadrul Euro şi foarte mulţi sunt sceptici că se va reuşi, scrie ClubFeroviar.
 
Prima dintre licitaţiile ce urmează să fie publicate se referă la contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii “Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Faza I: Racord C.F. la terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”.
 
Licitaţia este estimată la 497,38 milioane lei, fără TVA.
 
Termenul limită pentru primirea scrisorii de exprimare a interesului este 24 decembrie 2018, şi, tot la aceeaşi dată este prevăzută şi începerea procedurilor de atribuire.
 
Data estimată pentru publicarea anunţului de participare este 24 decembrie 2018.
 
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM.
 
Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ. Tot în criteriul de atribuire, propunerea tehnică va avea o pondere de 60%, iar preţul ofertei va avea o cotă de 40%.
 
CFR SA estimează că durata contractului va fi de 14 luni pentru proiectare şi execuţie lucrări, din care două luni proiectare şi 12 luni execuţie lucrări. Perioada de garanţie va fi de 60 de luni.
 
Cea de-a doua licitaţie se referă la contractarea serviciilor de consultanţă şi supervizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii menţionat mai sus.
 
Această licitaţie este estimată la o valoare de 6,96 milioane lei.
 
Data estimată pentru publicarea anunţului de participare este 24 decembrie 2018.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: