Alexandru Nazare, întâlnire cu reprezentanţii transportatorilor pe tema diurnelor transnaţionale

Alexandru Nazare, întâlnire cu reprezentanţii transportatorilor pe tema diurnelor transnaţionale

inquam photoFoto:

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, alături de conducerea ANAF, a participat, miercuri, la o dicuţie cu reprezentanţii Asociaţiilor Transportatorilor Rutieri din România cu privire la  problematica generată de reîncadrarea diurnelor transnaţionale ca venituri de natură salarială în cadrul unor controale fiscale efectuate de ANAF, precum şi anumite necorelări în legislaţia specifică.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Sectorul transporturilor are o contribuţie importantă în PIB şi trebuie să identificăm imediat aspectele care necesită clarificări, inclusiv din punct de vedere legislativ, astfel încât firmele din domeniu să beneficieze de un tratament fiscal corect. Am deschiderea către un dialog constructiv cu reprezentanţii industriei transportatorilor din România şi îi asigur de tot sprijinul meu.
 
Am decis înfiinţarea unui grup de lucru format din reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ANAF şi membrii organizaţiilor reprezentative din domeniul transporturilor. Obiectivul grupului de lucru este analizarea situaţiei actuale fiscale şi formularea, după caz, de propuneri privind îmbunătăţirea acesteia.", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.
 
Grupul de lucru astfel format va avea în vedere suportul tuturor instituţiilor implicate în vederea îmbunătăţirii şi armonizării legislaţiei aplicabilă în materie. Ministerul Finanţelor va trimite invitaţii de participare Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi instituţiilor relevante din subordine, dat fiind că parte din temele discutate sunt de competenţa acestora.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările