Adrian Oros, ministrul Agriculturii, contrazis de INS cu privire la preţul pâinii

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, contrazis de INS cu privire la preţul pâinii

Adrian Oros, ministrul Agriculturii

Declaraţiile ministrului Agriculturii sunt contrazise de datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (INS). Oros susţine că preţul pâinii nu a crescut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o conferinţă de presă susţinută de Adrian Oros, acesta a spus că preţul pâinii nu a crescut deşi anul trecut recolta de cereale a fost una slabă din cauza secetei, arată Digi 24.

„Anul trecut, seceta a produs pagube, încât producţia de cereale a fost cu 40% mai redusă şi preţul pâinii nu a crescut. Aici vorbim de alte consecinţe ale crizei economice care au succedat crizei sanitare, începand de la energie la transport. Aceste lucruri au avut consecinţe şi asupra preţurilor, dar fermierii români trebuie să aibă venituri, ca să poată să-şi continue activitatea” a declarat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii este, însă, contrazis de datele Institutului Naţional de Statistică. Potrivit acestora, pâinea este în prezent cu aproape 4,5% mai scumpă decât în iunie 2020, arată sursa citată.

„Dacă au fost factori care au dus la creşterea reală a preţurilor, ei trebuie să supravieţuiască, pentru că avem nevoie de ei şi de produsele lor şi la anul şi peste doi ani. Nu putem falimenta fermierii impunând o plafonare a preţurilor”, a mai spus ministrul Agriculturii în conferinţa de presă.

Citeşte şi:

Grâul roşu, dispărut din agricultura românească, va fi readus la viaţă. Ce calităţi are marca de lux

Preşedintele Biden a semnat un ordin executiv major, pentru promovarea concurenţei în economia americană

O gospodărie din România are venituri de 5.476 lei pe lună. Unde se duce cea mai mare parte din bani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările