Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii, anunţă controale la importurile de legume

Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii, anunţă controale la importurile de legume

Adrian Chesnoiu / FOTO Facebook

Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii, promite, într-un interviu pentru emisiunea „Agro Jurnal” de la Digi24, că înăspreşte controalele la importurile de legume. Oficialul atrage atenţia că multe astfel de produse intră în ţară fără să fie fiscalizate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe de o parte, noi vom întări inspecţia de stat în domeniul tehnic al calităţii. De cealaltă parte, avem planuri comune de acţiune cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi cu cei de la Vamă, astfel încât să putem să verificăm acele intrări de produse în ţară care de multe ori nu sunt conform standardelor europene şi, de cealaltă parte, nu respectă nici trasabilitatea şi fiscalitatea la care este supus fermierul român.
 
Dacă vrem să lucrăm pe o piaţă comună, noi suntem de acord, dar să lucrăm în condiţii egale, în condiţii de concurenţă loială, nu să ne trezim cu roşii din Turcia la subpreţ, pentru că TIR-ul se închide şi facturile la final se ascund şi nu se mai plătesc taxele”, a declarat Adrian Chesnoiu.
 
Întrebat dacă asta înseamnă că promite mai multe controale, ministrul Chesnoiu a răspuns: „Nu promit. Voi face! Sunt om care a lucrat întotdeauna în domeniul controlului, al antifraudei, pentru a proteja statul român şi cetăţenii lui şi producătorii români în faţa acestui flagel”.
 
 Adrian Chesnoiu a spus că îşi propune ca până la sfârşitul anului să termine bugetul şi să facă reorganizarea ministerului.

„Astăzi îmi lipseşte acea structură din minister cu care să pot să mă angajez la un asemenea demers”, a recunoscut ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările