Şefa FMI: Liderii financiari la nivel mondial trebuie să se pregătească pentru noi şocuri financiare

Şefa FMI: Liderii financiari la nivel mondial trebuie să se pregătească pentru noi şocuri financiare

Kristalina Georgieva

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a declarat că liderii financiari la nivel mondial trebuie să se pregătească pentru noi şocuri financiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Georgieva a afirmat că este din ce în ce mai greu pentru băncile centrale să reducă inflaţia fără provocarea unor recesiuni, din cauza presiunilor crescute asupra preţurilor energiei şi alimentelor care au fost provocate de invazia rusă pe teritoriul Ucrainei. 

”Cred că trebuie să începem să ne simţim mai confortabil cu asta, că s-ar putea să nu fie ultimul şoc” , a spus Kristalina Georgieva. Aceasta a menţionat că a încetat să mai vadă inflaţia ca pe un şoc tranzitoriu de la declanşarea epidemiei de Omicron, care a avut loc anul trecut. 
 
Există mai mulţi factori care indică o inflaţie de durată. Printre aceştia se numără cererea puternică din partea SUA, întreruperile lanţului de aprovizionare şi efectele războiului. Georgieva consideră că eforturile ţărilor de a-şi schimba lanţurile de aprovizionare vor avea creşteri de costuri, deoarece va trebui să existe redundanţă. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările