Start-Up Nation 2018. Lista aplicanţilor admişi şi respinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat, luni, lista aplicanţilor la ediţia a doua a programului Start-Up Nation admişi de principiu la finanţare, precum şi lista aplicanţilor respinşi la finanţare.

Aceasta poate fi studiată accesând site-ul www.aippimm.ro sau AICI.

Aceştia vor primi, pe adresele de corespondenţă, începând de astăzi, 3 iunie, scrisorile de acceptare de principiu la finanţare, precum şi scrisorile de respingere cu motivele care au condus la această decizie.

„Astăzi publicăm lista aplicanţilor admişi la finanţare, aşa cum am promis. Pentru a rămâne în grafic, le transmit antreprenorilor să pregătească la timp documentele necesare. Prin acest tip de parteneriat şi ediţia Start-Up Nation 2018 va fi una de succes”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Aplicanţii care primesc scrisoarea de respingere pot depune contestaţie în termen de 5 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pe adresa Agenţiei regionale pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare Export. Actul administrativ de respingere se referă la neîndeplinirea condiţiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în Planul de afaceri on-line cu documentele justificative depuse.

Aplicanţii declaraţi acceptaţi de principiu la finanţare şi în limita bugetului alocat vor fi contactaţi de către echipele Agenţiei regionale de care aparţin pentru a fi programaţi la semnarea acordului de finanţare.

Informaţii tehnice

Pentru a asigura rapiditate în semnarea şi înmânarea acordurilor de finanţare, pe baza cărora beneficiarii pot demara implementarea planului de afaceri, Ministerul îi roagă pe toţi aplicanţii admişi, care se regăsesc în lista publicată pe site-ul www.aippimm.ro, până la numărul RUE 8.645 inclusiv, să pregătească următoarele documente:

1. cererea tip de acord de principiu pentru finanţare (Anexa 3), semnată de reprezentantul legal sau împuternicitul societăţii;

2. certificatele de atestare fiscală privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor şi datoriilor către bugetul general consolidat, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru care au cod unic de înregistrare fiscală, conform prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, în original sau copie legalizată, eliberate de către organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, în termen de valabilitate la data semnării acordului;

3. certificatele de atestare fiscală privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor şi datoriilor către bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru (indiferent dacă au sau nu cod unic de înregistrare fiscală), în original sau în copie legalizată, eliberate de către organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, în termen de valabilitate la data semnării acordului. În cazul în care firma nu este înregistrată ca fiind plătitoare în cadrul administraţiei respective, se solicită o adeverinţă;

4. documentul emis de către ONRC din care să rezulte că întreprinderile beneficiare sunt întreprinderi nou înfiinţate de către persoane fizice care nu au sau nu au avut calitatea de acţionar sau asociat într-o altă întreprindere mică sau mijlocie care desfăşoară sau a desfăşurat aceeaşi activitate autorizată (cod CAEN) pe care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere şi documentul emis de către ONRC din care să rezulte dacă acţionarii/ asociaţii solicitantului au avut/nu au avut calitatea de administrator sau asociat unic într-o societate comercială care a fost  declarată în insolvenţă sau faliment în ultimii 5 ani (2013, 2014, 2015, 2016, 2017).    

ATENŢIE! La ONRC se va solicita documentul emis pentru programul Start-Up Nation!

Imediat după soluţionarea tuturor contestaţiilor, toţi aplicanţii declaraţi admişi în limita bugetului, de la numărul RUE 8.646 până la epuizarea bugetului alocat programului, în valoare de 2 miliarde de lei, vor fi chemaţi la contractare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite