Șoferii Uber, Lyft și DoorDash vor intra în grevă de Ziua Îndrăgostiților pentru salarii echitabile

0
Publicat:

Mii de șoferi pentru platformele de ride-sharing Uber, Lyft, și aplicația de livrare de mâncare DoorDash urmează să intre în grevă în Statele Unite de Ziua Îndrăgostiților pentru a obține salarii corecte, au anunțat luni grupurile de șoferi.

foto aplicație de ride-sharing afișată pe ecranul unui telefon
Șoferii Uber, Lyft, DoorDash vor intra în grevă de Ziua Îndrăgostiților pentru salarii echitabile

Demonstrațiile vor avea loc la aproximativ o săptămână după ce Lyft a anunțat că va garanta câștiguri săptămânale pentru șoferi, o premieră în industria de ride-hailing din SUA, în timp ce încearcă să atragă mai mulți șoferi pe platforma sa, transmite Reuters.

Lucrăm în mod constant pentru a îmbunătăți experiența șoferilor”, a declarat luni pentru Reuters Lyft, care urmează să raporteze marți rezultatele trimestriale.

Șoferii, considerați antreprenori independenți, au acuzat platformele că iau sume disproporționat de mari drept comisioane.

Aceasta este cea mai mare grevă pe care am văzut-o vreodată, mii și mii de șoferi... va fi la nivel național”, a declarat Jonathan Cruz, șofer în Miami și parte a coaliției Justice For App Workers, care reprezintă peste 100.000 de șoferi.

Uber a declarat că doar o minoritate dintre șoferii săi participă la astfel de greve, care rareori au un impact asupra activității.

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei teleconferințe cu analiștii, că șoferii din SUA au câștigat aproximativ 33 de dolari pe oră utilizată în trimestrul al patrulea.

În timp ce mulți șoferi se înscriu la aceste firme pentru a-și suplimenta veniturile de la alte locuri de muncă, unii conduc cu normă întreagă pentru aceste platforme.

La un an de la introducerea prețurilor algoritmice, șoferii au văzut o scădere incredibilă a salariului nostru... orice calcule și algoritmi pe care îi folosesc, sunt absolut inutile”, a declarat duminică pentru Reuters Nicole Moore, președintele sindicatului Rideshare Drivers United, cu sediul în California, Rideshare Drivers United.

În 2023, câștigurile medii brute lunare ale șoferilor Uber au scăzut cu 17,1%, în timp ce cele ale șoferilor Lyft au crescut cu 2,5%, potrivit Gridwise, care analizează datele privind mobilitatea giganților.

Prin faptul că nu le plătesc șoferilor un salariu decent, șoferii abia își pot permite strictul necesar”, a declarat Shantwan Humphrey, un șofer din Dallas, Texas. DoorDash nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite