Articol publicitar

Siguranţa unei construcţii realizate ca la carte

0
0

De foarte multe ori realizarea unei construcţii poate da multe bătăi de cap proprietarilor dacă aceştia încearcă să se ocupe de toate aspectele şi nu lasă asta în seama profesioniştilor. Ei bine, cea mai bună variantă pentru a se executa o lucrare de calitate, de a avea toată documentaţia pusă la punct, pentru ca rezultatul final să fie cel mult dorit, este angajarea unui diriginte de şantier.

În cele ce urmează vor fi prezentate toate aspectele cu privire la ce reprezintă un diriginte de şantier, care sunt avantajele pe care acesta le oferă şi multe alte beneficii aduse unei construcţii, pentru a se realiza în cele mai bune condiţii de siguranţă şi calitate.

Ce este un diriginte de şantier?

Atunci când se începe o construcţie, este foarte important să se colaboreze doar cu specialişti, pentru a avea parte de o lucrare foarte bine executată. Ei bine, cea mai importantă persoană cu care proprietarul trebuie să colaboreze este dirigintele de şantier. Acesta este, practic, persoana care se va ocupa pentru a fi respectate toate criteriile de execuţie şi în conformitate cu normele care sunt în vigoare.

Fiind autorizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, dirigintele de şantier este persoana responsabilă cu verificarea calităţii lucrării şi a materialelor folosite, fiind astfel foarte important pentru ca viitorul proprietar să fie sigur că rezultatul final este o cel dorit: o construcţie sigură.

Mai mult decât atât, conform legislaţiei în vigoare, începând cu 31 august 2015 este obligatoriu să se angajeze un diriginte de şantier atunci când se efectuează tot felul de lucrări, fie că este vorba de construcţii, renovări sau consolidări.

Care sunt responsabilităţile unui diriginte de santier?

În primul rând, un diriginte de santier trebuie să aibă în vedere şi să consulte toată documentaţia care este necesară pentru a se începe lucrarea în cele mai bune condiţii, iar aici intră în discuţie cea pentru autorizaţia de construcţie.

De asemenea, orice lucrare se bazează pe un proiect şi pe un caiet de sarcini, astfel încât execuţia să decurgă aşa cum trebuie, iar dirigintele de şantier este direct responsabil de felul în care merge această lucrare.

Dirigintele de şantier este, cu alte cuvinte, persoana pe care viitorul proprietar o pune în legătură directă cu proiectantul şi constructorul, astfel încât să fie toate detaliile puse la punct, înţelese şi apoi puse în practică. Totodată, acesta trebuie să verifice ca execuţia să fie conformă cu proiectul şi caietul de sarcini, să fie utilizate materialele indicate şi metoda de lucrare prezentată, deoarece respectarea tehnologiilor este un detaliu deosebit de important atunci când se doreşte o lucrare de calitate.

Nu în ultimul rând, dirigintele de şantier va semna procesele verbale care se întocmesc în diferite faze ale construcţiei şi este persoana care se ocupă de buna desfăşurare a întregii lucrări.

Cât costă un diriginte de santier?

Pentru a se alege un diriginte de şantier profesionist, costurile implicate pentru angajarea acestuia pleacă de la 150 de euro, iar unul dintre cele mai bune site-uri pentru a găsi o astfel de persoană este diriginte-de-santier.com. Aşadar, cei care doresc să aibă parte de o persoană serioasă şi care să prezinte cunoştinţe vaste din acest domeniu pot apela la următoarele date de contact:

0740 83 27 87

dirigintedesantier10@gmail.com

diriginte-de-santier.com

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite