Sevil Shhaideh, înlocuită din Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sevil Shhaideh este din 2017 membru în conducerea OMV Petrom FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sevil Shhaideh este din 2017 membru în conducerea OMV Petrom FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Economiei, Virgil Popescu, a luat vineri decizia de a o înlocui pe Sevil Shhaideh din funcţia de membru al Consililui de Supraveghere a OMV Petrom, scrie Economica.net.

UPDATE OMV Petrom anunţă, pe bursă, că a primit o solicitare de la Ministerul Economiei pentru convocarea adunării generale a acţionarilor cu scopul revocării lui Sevil Shhaideh. 

„OMV Petrom anunţă primirea unei solicitări de convocare a AGOA OMV Petrom, de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (anterior  Ministerul Energiei) în numele Statului Român, în calitate de acţionar ce deţine un număr de 11.690.694.418 de acţiuni, reprezentând 20,6389% din capitalul social al OMV Petrom”, se arată într-un comunicat publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Primul punct din solicitare îl reprezintă solicitarea de revocare a lui Sevil Shhaideh din calitatea de membru în consiliul de supraveghere al OMV Petrom.

Al doilea punct îl reprezintă alegerea unui nou membru în consiliul de supraveghere, cu o durată a mandatului până la data de 28 aprilie 2021. 


Potrivit surselor apropiate situaţiei citate de Economica.net, Virgil Popescu a solicitat companiei petroliere organizarea unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor cu scopul de a o schimba din funcţie pe Shhaideh. 

Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării în Guvernul PSD Tudose, şi o apropiată a lui Liviu Dragnea, a fost numită membru provizoriu al board-ului OMV Petrom de la finalul lunii octombrie 2017. Un an mai târziu, a fost confirmată de Adunarea Generală a Acţionarilor OMV Petrom pe poziţia de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, pentru următorii trei ani, deci mandatul său ar fi urmat să expire abia anul viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite