Senator: Dragnea şi Teodorovici vor să transfere datoria publică la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introducerea taxei pentru bănci, prin ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale, că aceasta este, de fapt, o subvenţie pentru „investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul”, consideră senatorul liberal Fliorin Cîţu.

„Prin această taxă, Dragnea şi Teodorovici doresc să transfere datoria publică prietenilor lor de la Moscova şi astfel să fim prizonierii lor”, a scris liberalul pe Facebook.

„Dragnea şi Teodorovici daţi de gol de "taxa pe activele sistemului bancar". Taxa pentru sistemul bancar, dar şi plafonarea preţului la gaze, a apărut imediat după "escala" lui Teodorovici la Moscova”, afirmă Florin Cîţu.

Liberalul mai spune că aceasta „este o taxă cu dedicaţie pentru "investitorii" din afara României. Inclusiv Soros, dacă l-ar interesa”, pentru că „în acest moment taxa se aplică doar băncilor româneşti - cu capital autohton sau străin”.

„Dar dacă un investitor de la o bancă de stat (sau privat) din Moscova, Istanbul sau Beijing doreşte să cumpere obligaţiuni de stat NU plăteşte această taxă. Este o subvenţie pentru aceştia. Asta ca să vedeţi cât de patrioţi sunt Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Tăriceanu”, mai spune senatorul PNL.

„Prin această taxă, Dragnea şi Teodorovici doresc să transfere datoria publică prietenilor lor de la Moscova şi astfel să fim prizonierii lor. Pe viitor Moscova, prin intermediul investitorilor pe care îi controlează, poate să arunce economia României în criză doar prin vânzarea obligaţiunilor. Acest lucru deja se întâmplă. La penultima licitaţie au cumpărat obligaţiunile doar "investitori" străini. Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov şi Teodorovici PENALIZEAZĂ sistemul financiar românesc, clienţii acestui secor economic şi SUBVENŢIONEAZĂ investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul”, spune Cîţu.

„Groparii economiei se luptă cu străinii doar la televizor, în realitate oferă SUBVENŢII pe care le plătesc consumatorii români. Să recapitulăm. 1. Taxa pe sistemul bancar o să fie plătită de băncile româneşti şi suportată (!!!) de clienţii români. 2. Taxa pe sistemul bancar reprezintă o subvenţie pentru "investitorii" străini de la Est”, încheie Florin Cîţu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite