Semne bune anul are: scenarii în economie, finanţe şi bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Hăncilă, consultant Delloite FOTO Adevărul
Melania Hăncilă, consultant Delloite FOTO Adevărul

2014 se anunţă un an şi mai dificil decat 2013. Va fi un an marcat de alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, evenimente care, cel puţin la nivel teoretic, nu ar trebui să producă dezechilibre macroeconomice.

Wall-street.ro îţi prezintă cele mai probabile scenarii din macroeconomie, finanţe şi banci pentru 2014, probabil cel de-al treilea an consecutiv de creştere economică.

Cresterea economica va incetini in 2014

Majoritatea analistilor considera ca 2014 va fi un nou an de crestere economica, insa ritmul se va tempera fata de 2013.

Media estimarilor se situeaza in jurul nivelului de 2%, fiind sanse mari daca nu vor exista derapaje macroeconomice in contextul celor doua serii de alegeri sa vedem un PIB in crestere cu peste 2%.

"Dupa parerea mea, in 2014 vom avea o crestere economica mai lenta decat in acest an, de circa 2%, mai ales ca agricultura va avea o contributie mai diminuata, ar putea fi chiar negativa, dar eu sunt optimista ca va avea o contributie moderata. De asemenea, si contributia exporturilor va fi mai scazuta anul viitor, e greu de scazut ca dinamica de anul acesta se va repeta", a spus consultantul Deloitte Melania Hăncilă la finalul anului trecut.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite