Şeful Erste: Este prea devreme pentru a spune dacă România se mişcă spre stabilitate politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia politică din România nu este clară şi nu se poate spune, având în vedere cele întâmplate, dacă ţara se „mişcă“ înspre stabilitate politică, a declarat vineri Andreas Treichl, directorul general al Erste Group Bank, instituţie financiară care deţine BCR.

„În privinţa situaţiei politice din România este prea devreme să spunem dacă ne putem mişca, în baza a ceea ce s-a întâmplat, către o situaţie politică stabilă sau rămâne de văzut. Este prea devreme să spunem ceva“, a declarat Treichl, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta şi-a depus miercuri mandatul după protestele din stradă, generate de tragedia din clubul Colectiv. Noi manifestaţii au avut loc în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară în serile de miercuri şi joi, manifestanţii cerând schimbarea clasei politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi dimineaţă, că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea Guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Astfel, vineri, la consultările cu preşedintele au participat în premieră, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai protestatarilor, care s-au putut înscrie pentru unul din cele aproximativ 20 de locuri.

Iohannis s-a întâlnit vineri cu şi reprezentanţii formaţiunilor ALDE şi UNPR, după ce în ziua precedentă a avut consultări cu PNL, PSD, UDMR şi minorităţile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite