Secretariatul General al Guvernului cere Transgaz să repartizeze 90% din profitul net realizat în 2020 sub formă de dividende la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / George Calin
Foto Inquam Photos / George Calin

Secretariatul General al Guvernului, acţionar majoritar al Transgaz, transportatorul naţional de gaze, solicită companiei să repartizeze o cotă de minim 90% din profitul net realizat în anul 2020 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat.

”În conformitate cu prevederile art. 122 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, Transgaz informează pe toţi cei interesaţi asupra faptului că Secretariatul General al Guvernului, în calitate de acţionar majoritar al Transgaz, în numele statului român, a transmis Memorandumul cu tema: Mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea Generală a Acţionarilor/Consiliul de Administraţie, după caz, la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2020 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat, în vederea ducerii la îndeplinire a prevederilor acestuia”, arată un raport al companiei.

Transgaz a realizat în 2020 un profit net de 175 milioane lei, în scădere aproape la jumătate faţă de 2019, când rezultatul net s-a ridicat la 348,25 milioane lei.

Cifra de afaceri netă a scăzut anul trecut la 1,47 miliarde lei, de la 1,85 miliarde lei în 2019.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale.

Compania are o capitalizare de 3,34 miliarde de lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite