Se mai poate folosi constatarea amiabilă cu asiguraţii City Insurance? Precizările oficiale ale asiguratorilor

0
0
constatare amiabila

UNSAR face unele precizări în urma unor informaţii apărute în spaţiul public referitor la constatarea amiabilă ce se poate încheia între doi conducători auto în cazul unui accident - în contextul actual al pieţei, în care o societate, CITY Insurance, nu mai are licenţă de funcţionare.

Astfel, UNSAR informează asiguraţii, inclusiv pe cei ai companiei CITY Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămari corporale. 

Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod. Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi.

Practic, atunci când sunt accidente uşoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scuteşte de drumuri suplimentare la Poliţie. Aglomerarea secţiilor de Poliţie nu este o soluţie, deoarece legislaţia în vigoare nu prevede o soluţionare diferită a daunelor venite pe această cale.

Chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de FGA-Fondul de Garantare a Asiguratilor, conform reglementărilor în vigoare.

UNSAR urmăreşte în continuare evenimentele recente din piaţa asigurărilor RCA şi rămâne implicată în proiectele legislative sau de reglementare în curs menite a îmbunătăţi funcţionarea pieţei de asigurări şi a răspunde nevoilor consumatorilor.

Susţinem necesitatea unei colaborări active cu autorităţile, cu respectarea regulilor de concurenţă şi a principiilor etice.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri