Sancţiunile împotriva Rusiei, „usucă” profiturile la vânzările de vodcă Finlandia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
finlandia-shutterstock_1568314486

Producătorul american de alcool Brown-Forman, care deţine whisky-ul Jack Daniel`s şi vodca Finlandia, a pierdut 52 de milioane de dolari din cauza suspendării activităţilor din Federaţia Rusă.

Producătorul american de băuturi spirtoase Brown-Forman a înregistrat o pierdere de 52 de milioane de dolari pentru al patrulea trimestru al anului fiscal 2021-2022 (încheiat pe 30 aprilie) din cauza scăderii dramatice a vânzărilor mărcii de vodcă Finlandia. Statisticile relevante au fost reflectate în raportul financiar, publicat miercuri pe site- ul companiei.

„În al patrulea trimestru, am suferit o pierdere de 52 de milioane de dolari din cauza deprecierii mărcii noastre Finlandia. Deprecierea reflectă o deteriorare a perspectivei noastre pe termen lung pentru Finlandia, din cauza suspendării operaţiunilor noastre în Rusia, piaţa cheie a mărcii. ”, se spune în raport.

În martie, compania americană Brown-Forman, care deţine whisky-ul Jack Daniel's şi vodca Finlandia, a anunţat suspendarea activităţilor sale în Rusia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite