Salonul auto internațional Auto China 2024 se deschide la Beijing

0
Publicat:

Vor fi prezentate peste 100 de modele noi de mașini din China, Marea Britanie, Germania, Franța, SUA, Coreea de Sud și Japonia.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Cel de-al 18-lea Salon Internațional Auto de la Beijing, Auto China 2024 s-a deschis la Beijing. Producătorii de automobile care participă la expoziție vor susține conferințe de presă pe 25 aprilie, unde vor vorbi despre noile produse expuse.

Peste 100 de modele de mașini noi din China, Marea Britanie, Germania, Franța, SUA, Coreea de Sud și Japonia sunt prezentate la salonul auto. O parte semnificativă a expoziției este dedicată vehiculelor alimentate cu surse de energie curată. Vizitatorilor li se vor prezenta și mașini concept - prototipuri ale viitoarelor mașini.

Brandurile chineze își vor prezenta standurile în cadrul expoziției: BYD, Changan, Cherry, Geely, Haval, JAC. Producători precum BMW, Ford, General Motors, Honda, Mercedes-Benz, Tesla și Toyota au locuri rezervate la salonul auto.

La sfârșitul anului 2023, China a devenit cel mai mare exportator de mașini din lume, înlocuind Japonia. Potrivit asociațiilor naționale de automobile din ambele țări, Japonia a exportat 4,42 milioane de mașini în 2023, iar China - 4,91 milioane. Unul dintre factorii importanți în consolidarea poziției Chinei pe piața auto mondială a fost creșterea vânzărilor în Rusia.

Auto China a avut loc pentru prima dată în 1990. Evenimentul are loc în mod regulat la Beijing o dată la doi ani. Excepția a fost anul 2022, când expoziția a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite