Ryanair ar putea reduce prețurile în iarnă pentru a atrage mai mulți pasageri

0
Publicat:

Ryanair ar putea reduce prețurile în iarnă pentru a atrage mai mulți pasageri, așteptându-se ca din cauza inflației și ratelor bancare mari aceștia să evite să mai călătorească atât de mult.

Avioane Ryanair la sol
Ryanair ar putea reduce prețurile în iarnă pentru a atrage mai mulți pasageri

Ryanair a adoptat luni un ton prudent cu privire la cererea de călătorii pentru restul anului și și-a redus prognoza de creștere a numărului de pasageri din cauza întârzierilor în livrarea Boeing, după ce profitul său trimestrial a depășit nivelurile pre-pandemie.

Ryanair, care a zburat cu un număr record de pasageri lunar atât în mai, cât și în iunie, a declarat că cererea a părut robustă pentru restul verii, tarifele estimate să continue să crească, dar la o rată procentuală mai scăzută de două cifre din iulie până în septembrie.

Tarifele pentru pasagerii care rezervă în apropierea datei de plecare au scăzut la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, iar CEO-ul Michael O’Leary a spus că transportatorul low-cost va trebui probabil să stimuleze cererea prin prețuri mai mici în această iarnă, când va avea de ocupat cu 25% mai multe locuri decât în 2019.

Pasagerii vor deveni mai sensibili la inflație în a doua parte a anului

Acțiunile Ryanair, în creștere cu 26% în acest an, pe fondul unui boom post-pandemie, au fost cu 4,3% mai mici, la 15,74 euro în tranzacțiile timpurii.

Suntem îngrijorați de impactul acestor tendințe macroeconomice. Inflația prețurilor de consum, rate mai mari ale dobânzilor, rate ipotecare mai mari ar putea afecta cheltuielile de consum în a doua jumătate a anului”, a spus O’Leary într-o prezentare.

El a adăugat că acest lucru ar fi în cele din urmă bun pentru creșterea Ryanair, deoarece clienții vor continua să zboare, dar vor deveni mai sensibili la prețuri.

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a înregistrat un profit după impozitare de 663 de milioane de euro (737,26 milioane de dolari) pentru cele trei luni încheiate în iunie, după ce traficul a crescut cu 11% față de an și tarifele medii au crescut cu 42%.

Aceasta, comparativ cu 170 de milioane de euro în urmă cu un an, când a început revenirea în călătorii și a depășit maximul anterior din primul trimestru al anului fiscal, 397 de milioane de euro în 2017. Un sondaj al analiștilor companiei se așteptase la un profit de 620 de milioane de euro.

Ryanair a spus că a rămas prudent optimist cu privire la o creștere modestă a profitului pe întregul an și că speră să fie în măsură să ofere îndrumări mai semnificative în noiembrie.

Acum se așteaptă ca traficul din anul până în martie 2024 să crească cu 9%, până la aproximativ 183,5 milioane, comparativ cu cele 185 milioane așteptate inițial, invocând întârzierile de livrare Boeing.

Producătorul de avioane a indicat că unele livrări de avioane noi ar putea fi amânate din aprilie 2024 până în iunie 2024, a spus O’Leary, adăugând că Ryanair lucrează îndeaproape cu Boeing și Spirit AeroSystems pentru a se asigura că nu există întârzieri ulterioare.

Directorul financiar Neil Sorahan a declarat pentru Reuters că nu este la fel de îngrijorat de întârzieri ca în urmă cu câteva luni, că Boeing s-a îmbunătățit semnificativ, iar livrările au fost afectate mai recent de factori în afara controlului producătorului de avioane.

Sorahan a spus, de asemenea, că clienții nu se îndreaptă spre rezervarea de călătorii în zone cu o climă mai rece sau anularea zborurilor din cauza caniculei din Europa, făcând ecou comentariilor rivalului easyJet, care a raportat și cifre record pentru perioada anterioară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite