Rusia: Statul va confisca terenurile nelucrate timp de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Terenurile agricole ce nu sunt exploatate pe parcursul unui an vor fi confiscate de stat, a declarat viceprim-ministrul Arkadi Dvorkovici în cadrul unei şedinţe a preşedintelui Vladimir Putin cu membrii Guvernului.

Arkadi Dvorkovici a adăugat că până acum proprietarii care nu şi-au mai lucrat terenurile de doi-trei ani sau le-au exploatat ineficient au avut de plătit un impozit mai mare. Această măsură, însă s-a dovedit a fi lipsită de succes. Proprietarii de terenuri agricole găsesc mereu metode de a scăpa de această sancţiune, iar controalele pe aceste suprafeţe sunt şi ele foarte anevoioase.

Săptămâna trecută, preşedintele rus, Vladimir Putin, declarase în timpul Adunării Federale că terenurile agricole inactive ar trebui confiscate urgent de la proprietari şi vândute la licitaţie. Potrivit acestuia, o lege în acest sens ar trebui adoptată cel târziu în toamna anului 2016, informează Freenews.xyz.

„Proiectul de stat va fi finalizat în luna decembrie, va fi luat în considerare la şedinţa de guvern din luna ianuarie a anului următor şi prezentat Dumei de Stat” – a spus Dvorkovici, miercuri, în cadrul reuniunii preşedintelui cu membrii guvernului.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite