Rusia schimbă procedura de calcul pentru ruble, în raport cu dolarii şi euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca-Centrala-a-Rusiei.jpeg

Banca Rusiei modifică procedura de calcul pentru rublă, în raport cu dolarul şi euro, scrie agenţia Tass precizând că astfel încearcă să crească reprezentativitatea cursului valutar.

Banca Rusiei va extinde intervalul de timp pentru calcularea cursului de schimb oficial dolar/ruble şi va simplifica, de asemenea, procedura de stabilire a cursului de schimb oficial al euro în raport cu rubla. Acest lucru ar trebui să crească reprezentativitatea dolarului faţă de rublă în faţa volatilităţii crescute pe piaţa valutară, a spus autoritatea de reglementare într-un comunicat, potrivit Tass.

Documentul va intra în vigoare din ziua publicării sale oficiale.

Cursul oficial al dolarului va fi stabilit pe baza datelor Bursei din Moscova privind cursul de schimb mediu ponderat faţă de ruble pentru tranzacţiile care au fost încheiate între orele 10:00 şi 16:30. Perioada de calcul a fost anterior 10:00-11:30. Autoritatea de reglementare a precizat că acest lucru va permite luarea în considerare a unui număr mai mare de tranzacţii pe parcursul zilei.

Raportul mai spune că şi cursul oficial al euro faţă de rublă va fi stabilit în acelaşi mod ca şi cursurile oficiale ale altor valute străine faţă de rublă, ceea ce va simplifica publicarea şi stabilirea ratelor oficiale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite