Rusia recunoaşte că are probleme cu exportul gazelor, în urma sancţiunilor impuse: Vestul ne refuză resursele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gazprom conducta

Rusia recunoaşte pentru prima dată de la aplicarea sancţiunilor că are probleme cu exportul gazelor. „Vestul ne refuză resursele”, a declarat joi Iuri Borisov, vicepremierul Federaţiei Ruse, potrivit Agenţiei Interfax.

Rusia va trebui să construiască noi lanţuri logistice de aprovizionare pentru hidrocarburi; rerutarea poate duce la o scădere temporară a exporturilor, a declarat viceprim-ministrul Federaţiei Ruse Iuri Borisov la summitul Politica industrială în noi realităţi.

"Exportul de hidrocarburi trece printr-o perioadă dificilă. Ţările vestice de vârf ne refuză resursele. Avem mult de lucru pentru a construi noi lanţuri de aprovizionare. Va fi o reducere (e exporturilor - n. red.), dar există o marjă de siguranţă şi vom reuşi”, a spus Borisov.

El a remarcat că lumea nu se poate lipsi de resursele energetice ruseşti, dar acestea trebuie totuşi „aduse corect” potenţialilor noi consumatori.

Potrivit lui Borisov, Rusia a dovedit că este un furnizor de încredere de hidrocarburi pe pieţele mondiale. „Astăzi am văzut deja că resursele noastre energetice sunt vitale pentru ţările occidentale”, a menţionat vicepremierul.

Borisov a adăugat că în prezent Federaţia Rusă nu depinde doar de exporturile de mărfuri, întrucât ţara şi-a diversificat portofoliul de export în ultimii ani.

„Până la sfârşitul anului 2021, exporturile non-energetice se ridicau la peste 190 de miliarde de ruble - aproximativ 40% din totalul exporturilor tuturor mărfurilor ruseşti. Cu alte cuvinte, astăzi portofoliul de export rusesc este deja serios diversificat, iar noi nu mai suntem. ameninţată de boala olandeză atunci când depindem de un tip de exporturi, în special de hidrocarburi”, a spus Borisov.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite