Rusia anulează o emisiune de obligaţiuni guvernamentale pentru a facilita stabilizarea pieţei. Rubla, la cel mai scăzut nivel din ultimele săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Ministerul rus de Finanţe a anunţat luni că renunţă la emisiunea de obligaţiuni guvernamentale OFZ programată marţi, în încercarea de a facilita stabilizarea pieţei, pe fondul sporirii volatilităţii pe pieţele financiare, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, piaţa rusă a fost sub o intensă presiune în ultimele săptămâni, se vând active, iar rubla s-a depreciat, din cauza temerilor Occidentului privind o acţiune iminentă a Rusiei în Ucraina, în pofida dezminţirilor Moscovei.

Luni, rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimele peste trei săptămâni, iar pieţele bursiere ruseşti s-au prăbuşit, din cauza tensiunilor geopolitice, transmite Agerpres.

De mai multe săptămâni, Occidentul şi Kievul acuză Rusia de concentrarea a zeci de mii de soldaţi şi a unui număr mare de echipamente militare în apropierea frontierei ucrainene.

Luni la prânz, un dolar era cotat la 778,45 ruble, cel mai redus nivel din 27 ianuarie. Moneda Rusiei s-a depreciat cu 1,5% faţă de dolari şi cu 1,6% faţă de euro.

Randamentele obligaţiunilor guvernamentale OFZ cu scadenţa la zece ani au urcat la 10,22%, cel mai ridicat nivel din februarie 2016. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite