Video Românii și-ar putea recupera banii dacă își anulează vacanțele din cauza vremii. Propunerea ministrului Turismului

0
0
Publicat:

Românii și-ar putea recupera banii în cazul în care își anulează excursiile din cauza vremii, anunță Radu Oprea, ministrul Turismului.

Românii ar putea recupera banii dacă anulează excursia din cauza vremii/FOTO: La pas prin Rășinari
Românii ar putea recupera banii dacă anulează excursia din cauza vremii/FOTO: La pas prin Rășinari

„Natura nu poate fi controlată, dar efectele naturii, da. Când natura strică vacanțele, oamenii nu trebuie să piardă și banii. 

Voi propune o modificare legislativă prin care cei care își anulează excursiile din cauza naturii să își primească banii înapoi sau să și le reprogrameze”, a spus ministrul Turismului.

Acesta declară că ideea de proiect i-a venit atunci când a auzit de la o femeie din Ploiești că a pierdut o excursie din cauza unui mesaj RO-Alert, și nu știe cum poate recupera banii pierduți.

RO-Alert este un sistem implementat la nivel național, prin care cetățenii sunt avertizați printr-un mesaj pe telefon cu privire la fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul a fost implementat cu ajutorul Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că românii ar putea primi mesaje RO-Alert și pe televizor sau email.

În cadrul unei întâlniri de la începutul lunii cu omologul bulgar, ministrul Evtim Miloshev, printre alte subiecte, au discutat despre cum pot interveni cât mai rapid când turiștii români din Bulgaria sau turiștii bulgari din România semnalează o problemă.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite